Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo?

potovanje na kubo - Cuba vadero - viajare a cuba.

Potovanje na Kubo? tukaj ti povem vse? tukaj ti povem vse.

Če želite doživeti čar Kube, je pomembno vedeti, kdaj odpotovati tja. Morda se vam bodo zdeli zelo zanimivi naslednji podatki. Kdaj je torej res pravi čas za obisk te idilične otoške države?

rdeči avto na plaži Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo?una macchina rossa su una spiaggia Quando è il periodo migliore per viaggiare a Cuba?
Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo? 9

Ko načrtujete potovanje na Kubo, upoštevajte podnebje in vremenske razmere. Raziskave so pokazale, da je najboljši čas med decembrom in aprilom. Takrat se izognemo močnemu deževju in orkanom.

Ključni dejavniki za potovanje na Kubo

Obiščite Kubo med decembrom in aprilom, da se zaščitite pred dežjem in orkani.

Temperature so najnižje decembra, januarja in februarja, najvišje pa marca in aprila.

V velikonočnem času prihaja pestra turistična sezona, zato je priporočljiva rezervacija vnaprej.

Cene hotelov so višje za božič, veliko noč in v poletnih mesecih.

Čeprav je poletje zelo vroče, ponuja številne festivale in dogodke.

Kuba postaja vse bolj priljubljena, zato je priporočljivo, da jo obiščete čim prej, če s samo 10 evri letno postanete član Soy Cubano kluba in vsako leto uživate v našem potovanje na Kubo. .

Počitnice na Kubi so najboljše med decembrom in aprilom. Potem lahko uživate na soncu in raziskujete. Vendar pa lahko otok obiščete tudi izven tega časa. Vendar ne pozabite, da se vremenske in cenovne razmere lahko spremenijo.

Kako se pripraviti pred “potovanje na Kubo”

Obisk kubanske destinacije je res posebno doživetje. Razložil vam bom, kako se dobro pripraviti. Nekaj ​​ključnih nasvetov lahko olajša vaše potovanje na kubo.

Pridobite vizum za Kubo

Za obisk otoka Kuba je potreben vizum, če ste iz Slovenije. Dobite ga v turističnih agencijah v Sloveniji. Ne pozabite pravočasno obdelati svojega vizuma.

Zdravstveno zavarovanje za potovanje na Kubo

Najemite svoje zavarovanje z zdravniško pomočjo. Tako v primeru bolezni ali poškodbe ne boste sami. Izberite najboljšo ponudbo zavarovanja za vaše potovanje.

Mednarodno vozniško dovoljenje (neobvezno)

Za najem avtomobila potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje. Uredite ga pravočasno. Na Kubi ne smete voziti brez njega.

Priprava pomembnih dokumentov.

Naredite fotokopije dokumentov, kot sta potni list in zdravstvena izkaznica. Hranite jih ločeno od izvirnikov. Tako boste bolj mirni, če na poti kaj izgubite.

Če potujete z našo skupino, bomo vse pripravili za vas, dobro se pripravimo, brezskrbno boste uživali na Kubi.

Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo?
Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo? 10

Kaj vzeti s seboj na potovanje na Kubo

Če greste na Kubo, se dobro pripravite. S seboj prinesite vse, kar potrebujete. Zdaj vam povemo nekaj stvari, ki jih ne smete pozabiti.

Zdravila

Zdaj je pomembno, da imate pri sebi vsa zdravila, ki jih morda potrebujete. Pri tej zadevi je dobro biti previden. Pri pitju vode bodite pripravljeni pokazati zdravniško izkaznico, v kateri je razloženo, zakaj so potrebna zdravila proti komarjem, proti driski, nekateri antistaminiki, antibiotiki in nekatera zdravila proti bakterijam.

Prevajalec

Na Kubi ljudje govorijo predvsem špansko. Pravzaprav jih le malo zna dobro angleško. Zato je dobro imeti s seboj prevajalca. To bo izboljšalo vašo komunikacijo. Ne pozabite prenesti digitalnih zemljevidov za lažje potovanje.

denar

Na Kubi so visoki stroški povezani z dvigi gotovine. Zato je priporočljivo imeti s seboj dovolj gotovine v evrih ali dolarjih. Tako lahko brezskrbno kupujete in plačujete.

 • Okvirna cena taksija od letališča do stare Havane je 20-30 CUC.
 • Pri najemu avtomobila je potrebno upoštevati varščino avtomobila, ki jo prejmete ob vrnitvi, če avto ni bil poškodovan.
 • Na Kubi ni veliko prometa, vendar lahko potovanje traja dlje zaradi slabega stanja cest.
 • Za dostop do interneta potrebujete kartico ETECSA, ki je na voljo za 1 uro uporabe za 1 $.
Odkrijte idealno obdobje za vašo avanturo na Kubo in nasvete za nepozabno potovanje. Izvedite, kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo.

Kako priti po Kubi

Na Kubi je veliko načinov potovanja. Izbirate lahko med javnim prevozom in najemom avtomobila. Vsaka možnost ima svoje prednosti in slabosti. Poiščite tistega, ki vam najbolj ustreza, državni taksi (rumeni), stari in pokvarjeni zasebni ameriški avtomobili (almendron) in klasični kabrioleti (najdražji 30 evrov na uro).

Za potovanje po Kubi lahko uporabite avtobuse in vlake. Ti prenosi so pogosti in cenovno dostopni. Tako lahko obiščete mesta in podeželje, vendar POZOR, običajno je to samo za Kubance in se lahko počutite kot tujec. Poleg tega so na voljo tudi turistični avtobusi za obisk priljubljenih krajev (ti imajo cene v dolarjih ali evrih in se pogosto plačajo s predplačniško kartico ali mastercard).

Najem avtomobila na Kubi.

Morda najamete avto, da boste imeli več svobode. Otok lahko odkrivate sami z avtomobilom. Preden pa to storite, preverite, kako najeti avto, saj se cena najema giblje med 100 in 120 dolarji na dan avto. Najprej preverite pogodbo.

Z izletom Soy Cubano vam vsak februar v letu ni treba razmišljati, kako se prebiti po Kubi, vsi transferji so v okviru organizacije, v izletniški paket pa vključimo avtobuse za dolga potovanja, klasične avtomobile, da se počutite kot Ernest Heminguey , konji sredi narave in celo coco taxi, da se počutite resnično kubansko. Za vaše sanjske počitnice smo pomislili in preizkusili vse. Sem kubanska turneja, ki na Kubo potuje že 20 let.

Na Kubi ni veliko prometa, vendar ceste niso vedno dobre. Avto je odličen za tiste, ki si želijo neodvisnosti na cesti. ima pa tudi svoje minuse, da dobiš bencin lahko čakaš tudi do 2 dni ali več v vrsti za nakup.
Vožnja po “groznih” avtocestah, to so neosvetljene in izjemno nevarne ceste z umazanijo in vodo. Sem Kubanec, ne priporočam nobenega turističnega potovanja na Kubo brez poznavanja ulic.

Obstajajo tudi taksiji za potovanje po Kubi. So dobra izbira za kratke izlete in v turističnih krajih. Vendar ne pozabite, da se morate pogajati tudi za polno ceno. Običajno izračunajo 1 na km, vendar vam vedno poskušajo povedati malo več.

Ne glede na to, kako potujete, upoštevajte prometne predpise. Uživajte v raziskovanju Kube na svoj način. Zagotovo se boste spominov spominjali še dolgo. A ne pozabite, z nami boste potovali mirno in brez stresa.

Primerjava različnih načinov premikanja po Kubi:

Način prevozaPrednostiSlabosti
Javni prevoz (avtobus, vlak)Cenovno dostopne
Redne povezave med mestom in podeželjem.
Klima.
Vodič
-Omejeni delovni čas, ker potujete v skupini
Najem avtomobilaVečja svoboda in neodvisnost med potovanji.
Možnost obiska manj znanih krajev.
Slabo stanje cest.
Potrebno je poznavanje lokalnih prometnih predpisov.
Težko kupiti bencin.
Park je vedno plačan.
TaksiUporabno za kratke izlete po mestu ali med znamenitostmiPogajanja o ceni
Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo?

Kje ostati na Kubi

Obisk Kube postane še prijetnejši z dobro izbiro prenočišč. Na voljo so različne možnosti, kot so tradicionalni hoteli ali zasebni apartmaji, imenovani Casa Particular. Oglejte si vsako možnost podrobneje spodaj.

Zasebna hiša

Večina popotnikov ima raje Casa Particular. Ker? Ker to pomeni, da vaša hiša za nekaj časa postane del hiše prizorišča. Tako vidiš pravo kubansko življenje in spoznaš domačine.

Te nastanitve so tudi cenejše od hotelov. To je idealno za tiste, ki potujejo z omejenim proračunom. Na AIRBNB na primer nočitev v sobi za 2 osebi stane približno 30 evrov.

Rezervacija je enostavna, lahko jo opravite na AIRBNB ali prek drugih kubanskih strani. Prek AIRBNB lahko preverite tudi ocene drugih potnikov. Tako boste lažje našli najboljšo namestitev za vas.

Hoteli

Če raje bivate v hotelih, na Kubi možnosti ne manjka. Tukaj lahko najdete široko paleto hotelov, od mednarodnih verig do lokalnih. Vsak hotel ponuja nekaj posebnega, pa naj bo to lep bazen ali dobra restavracija.

Hoteli so običajno dražji od zasebnih domov. Ponujajo pa več udobja in storitev. Izberete lahko glede na svoj proračun in želje.

Cene se lahko spreminjajo glede na letni čas. Božič, velika noč in poletje so dražji. Na primer, hotel s 4 *** lahko stane 150 € na noč za dvoposteljno sobo. Zato je priporočljivo rezervirati vnaprej in si zagotoviti ugodnejše cene.

Možnosti namestitevCena
Casa ParticularPovprečno 30 eur na noč za sobo za2 osebe
HoteliRazlično – odvisno od kategorije in storitev 150€ za2 osebe all-in
Casa particular o hotel?

Ko izbirate med Casa Particular in hoteli, je ključnega pomena, da upoštevate svoje potrebe. Tako boste izkusili najboljšo plat Kube, zato s Soy Cubano Tour organiziramo teden v zasebnih domovih, da lahko od blizu spoznate kubansko kulturo in običaje, in teden v all-in hotelu, da ne skrbite za nič in se 100% sprostite na potovanje na Kubo.

Soy Cubano član kadi cigaro na Kubi
Soy Cubano član kadi cigaro na Kubi

Prihod v in iz Havane

Prihod na letališče v Havani se morda zdi nekoliko kaotična izkušnja. Ljudi je povsod veliko, a prtljaga se običajno hitro najde, skoraj vedno!

Za prevoz do središča mesta lahko izberete taksi.

Najbolje je, da se dogovorite s taksijem za plačilo v evrih.

TaksiMenjalnice
Varno in priročno prevozno sredstvoMožnost zamenjave valute v lokalnem okolju
Stroški se gibljejo med 20-30 €Priporočljivo je menjavo evrov v dolarje v menjalnicah ali bankah v Sloveniji.
taxi na kubi 1€ na km

Internet na Kubi

Med potovanjem na Kubo je pomembno vedeti, kako dostopati do interneta. Na Kubi je dostop do interneta mogoč v hotelih, na tržnicah in v parkih. Za uporabo interneta potrebujete posebno kartico ETECSA.

S kartico ETECSA lahko uporabljate internet na določenih mestih, kjer se nahajajo Wi-Fi točke. Tako lahko preverite svojo e-pošto, objavite na družbenih omrežjih in ostanete v stiku z družino. Odličen je za spremljanje vaših opravkov ali izmenjavo izkušenj s prijatelji.

Vendar je internet na Kubi občasno slab in počasen. To je pomembno vedeti, da se boste lažje prilagodili.

Zanesljivost interneta na Kubi

Na Kubi je internet, vendar hitrost in zanesljivost nista vedno optimalni. Odvisno je od obiskanega mesta in števila ljudi, ki to mesto uporabljajo. Zato se lahko internetna povezava razlikuje glede hitrosti in stabilnosti.

Kljub izzivom, ki jih na Kubo prinaša internet, je to odlična priložnost, da ostanete v stiku s svojimi najdražjimi in poskrbite za varnost med potovanjem.

Internetne kartice ETECSA (1 USD na uro)

Internetne kartice ETECSA so na voljo na Kubi. Ni jih težko najti, ker se prodajajo po vsej državi. Izbirate lahko med različnimi časovnimi enotami, ki ustrezajo vašim potrebam.

Po uporabi kartico enostavno zavrzite in si priskrbite novo. Z iskanjem aplikacije za te kartice bo vse še lažje.

Dobro je, da pred potovanje na kubo ugotovite, kje lahko kupite te kartice. Kartice ETECSA so na Kubi zelo priljubljene, vendar pri nas s SOY CUBANO TOUR ta točka ni problem, saj vam zagotavljamo, da ne boste zamudili interneta, naše zasebne hiše so oddaljene 50 metrov od Wi-Fi točke in hotelov, ki jih bomo. obisk je vključen v paket.

KarticaCenaČasovna enota
ETECSA karticaRazličnoRazlične:
1$ -2$1 ura
Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo?

Poleg fizičnih kartic je na voljo tudi aplikacija za lažjo uporabo le-teh. To vam omogoča hiter nakup, aktivacijo in uporabo kartic. Aplikacija omogoča preprosto spremljanje porabljenega časa in nakup novih kartic, ko jih zmanjka.

Ne pozabite preveriti cene in veljavnosti kartice, da se izognete nevšečnostim pri uporabi interneta na Kubi.

Kuba kot turistična destinacija

Kuba je otok z veliko zgodovino in raznolikimi znamenitostmi. Ponuja kulturne in naravne lepote, ki privabljajo obiskovalce z vsega sveta.

Kaj početi na Kubi: Uživajte v ogledu plantaž sladkornega trsa, ki so ključne za kubansko gospodarstvo. Obiščite tudi nasade tobaka in izkusite izdelavo priljubljenih kubanskih cigar.

Kulturne znamenitosti: V Havani boste našli čudovito kolonialno arhitekturo, s pisanimi stavbami in ozkimi ulicami. Mesto Trinidad in njegova arhitektura sta del Unescove svetovne dediščine.

Naravne lepote: Kuba ima plaže, kot je Varadero, z belim peskom in turkiznim morjem. Idealne so za sprostitev in plavanje.

Kuba je res posebna za odkrivanje kulture, zgodovine in narave. Ne glede na vaše želje, boste našli nekaj zase. Morda se zaljubite v zgodovino, plaže ali avanturo.

Priporočila in nasveti za potovanje na Kubo

Ko potujete na Kubo, morate upoštevati nekaj nasvetov. Pomagali vam bodo pri pripravi na potovanje. Hkrati pa boste lažje uživali na tem čudovitem karibskem otoku.

Ne pozabi!! Pridobite zdravila na recept in zavarovalno polico s pomočjo v tujini.

Pred obiskom Kube se posvetujte s svojim zdravnikom. Pridobite zdravila na recept, ki vam bodo pomagala ublažiti morebitne zdravstvene težave. Sklenite tudi zavarovanje z asistenco v tujini. To vam bo pomagalo in pokrilo visoke stroške zdravljenja.

Zavedati se morate zdravstvenih inovacij na Kubi. Zato vnaprej preverite, katera cepiva potrebujete. Pomembna cepiva vključujejo hepatitis A in B, tifus, tetanus-davico in steklino.

Naučite se osnovnih španskih izrazov

Na Kubi boste večinoma srečevali ljudi, ki govorijo špansko. Zato si je vnaprej dobro naučiti nekaj osnovnih fraz. To bo izboljšalo vašo komunikacijo s prebivalci in okrepilo vašo izkušnjo.!

¡Hola! (Zdravo!)
¿Cómo estás? (Kako si?)
Gracias (Hvala)
Por favor (Prosim)
Adiós (Nasvidenje)

Prilagodite se specifičnostim Kubanske kulture

Kultura na Kubi je bogata in edinstvena. Obiščite kubanski ples, uživajte ob lokalni glasbi in kulinariki. Spoštujte tradicijo in običaje domačinov, da boste resnično doživeli njihov način življenja.

Ob denarnih transakcijah imejte vedno dovolj gotovine pri sebi. Bančni avtomati so redki, dvigovanje gotovine pa drago. Pred nakupi se pozanimajte o cenah in ne bojte se niti nežnih pogajanj.

Naučite se, kako pravilno skriti denar. Na Kubi je previdnost ključnega pomena, saj so ni redka nategovanja turistov. Še pomembnejše je, da pazite na svoje osebne stvari in jih imate stalno pod nadzorom.

Priporočila in nasveti za potovanje na Kubo
Pridobite zdravila na recept in zavarovalno polico z asistenco v tujini
Naučite se osnovnih španskih izrazov
Prilagodite se specifičnostim Kubanske kulture
Ohranite previdnost pri denarju in svojih osebnih stvareh
Kdaj je najboljši čas za potovanje na Kubo?
potovanje na Kubo?habana kuba
habana Kuba

Kuba – edinstvena destinacija

Kuba je edinstven karibski otok. Ponuja rum, klasične avtomobile, ter kubansko kulturo. Ti elementi naredijo Kubi posebno destinacijo za potovanje.

Klasični ameriški avtomobili

Na Kubi lahko doživite časovni stroj v obliki klasičnih ameriških avtomobilov. Ti avtomobili iz obdobja 50-ih in 60-ih let še vedno vozijo po kubanskih ulicah. Sprehodite se skozi Havana v enem od teh oldtimerjev in okusite preteklost.

Rum in cigare

Kuba slovi po svojem kakovostnem rumu. Ta pijača je na voljo v mnogih lokalih. Poleg ruma, je Kuba ponosna na svoje cigare. Obiščite plantaže in spoznajte, kako nastajajo najboljše cigare na svetu.

Živahna kubanska kultura

Na Kubi živi pestra kultura polna plesa, glasbe in umetnosti. Ritem salse in rumbe vas bo prevzel na lokalnih zabavah. Glasba je povsod okoli vas, saj je del vsakdana. Na otoku boste videli tudi umetnost, ki prikazuje kubansko zgodovino. Odkrite čare kubanske kulture in doživite pravo avanturo.

Številka obiskov Kube ene osebe, DriteKlub TropicanaSobna številka 511 v hotelu Ambos MundosMesto TrinidadPlaya Varadero
5182 letPovezana z Ernestom HemingwayemNa seznamu svetovne dediščine UNESCO od leta 1988Bela peščena plaža s hoteli all inclusive
potovanje na Kubo? habana kuba

Zaključek Potovanje na kubo

Na Kubi vedno več Slovencev išče dogodivščine. Najboljše je, da tja potujete med decembrom in aprilom. Najboljše obdobje se nam zdi sredina februarja in marec Tako se izognete dežju.

Pred odhodom naredite nekaj korakov. Vizum je pomemben, enako zdravstveno zavarovanje in mednarodno vozniško. Fotokopije dokumentov so priročne, enako kot potovalni električni adapter. Ne pozabite na gotovino in osnovno znanje španščine.

Za prevoz po Kubi razmislite med avtobusi, vlaki ali lokalnimi prevozi. A najem avtomobila ponuja več svobode. Pri najemu avtomobila preverite vse pogoje, da ne bo težav. Pri namestitvi dajte prednost Casam particulares – to so zasebne nastanitve pri lokalcih. Izbirate lahko med Airbnb in drugimi lokalnimi stranmi.

Ob prihodu na kubansko letališče se pripravite na gnečo. Hitro zamenjajte evre za CUC in poiskusite prevoz do vašega prvega cilja. Na Kubi internet deluje drugače – na voljo je na posebnih mestih.

Kuba je polna zanimivosti, naravnih lepot in zgodovine. Čeprav podatki kažejo drugače, Kuba ostaja privlačna destinacija. Odkrivajte jo in doživite.

Pridružite se Nam na Neverjetnem Potovanje na Kubo!

Raziskujte Zgodovino in Kulturo Kube

Vabimo vas, da se pridružite našemu vznemirljivemu dvotedenskemu potovanju na Kubo “Feb 2025”, edinstveni izkušnji, ki vas bo popeljala v bogato zgodovino in živahno kulturo otoka. Prvi teden boste preživeli v zasebni hiši, raziskovali in sprehajali po najzanimivejših krajih v centru Havane, stari Havani in Viñalesu. Obiskali boste plantaže tobaka in odkrili avtentičen okus Kube.

Sprostite se na Plažah Varadera

Drugi teden se odpravljamo na eno najlepših plaž na svetu: Varadero. Tukaj boste bivali v hotelu all-inclusive, kjer boste lahko uživali v vseh storitvah in se sprostili brez skrbi. Poleg tega bomo raziskali mesto Varadero, Matanzas, Cienfuegos in Trinidad, kar vam bo omogočilo popolno izkušnjo naravne lepote in kulture Kube.

Popolna Priprava in Podpora

Da bo vaše potovanje na kubo popolno, organiziramo štiri spletna srečanja prek Zooma pred potovanjem. Ta srečanja so zasnovana tako, da pripravimo vse podrobnosti in poskrbimo, da ničesar ne zamudite. Pomagamo vam z vsemi potrebnimi dokumenti, vsi prevozi in nastanitve so vključeni, prav tako nekatere osnovne ekskurzije.

Osebna Pomoč

Najpomembneje je, da boste imeli na voljo vodiča 24 ur na dan, ki vam bo pomagal uresničiti vaše sanje o spoznavanju Kube. To potovanje je načrtovano za vsak februar, zato ne zamudite priložnosti za nepozabno doživetje.

Kontaktirajte Nas

Za več informacij in za spoznavanje datuma prve predstavitve potovanje na kubo nas kontaktirajte. Tukaj smo, da vam pomagamo doživeti nepozabno avanturo na Kubi! 041 462 334 ali 040 439 432 soycubano@siol.net

Pridružite se našemu neverjetnemu potovanju na Kubo

Ali želite doživeti edinstveno in pustolovsko izkušnjo na Kubi? Vabimo vas, da obiščete našo Facebook stran Soy Cubano Slovenia za več informacij o našem vznemirljivem dvotedenskem potovanju na karibsko otok!

Prvi teden: Zgodovina in kultura

Prvi teden bomo preživeli v pristni kubanski hiši, raziskovali bomo zgodovinske in kulturne kraje, kot so:

 • Habana Centro
 • Habana Vieja
 • Viñales
 • Tobačne plantaže

Vsak dan bo poln sprehodov in obiskov fascinantnih krajev, ki vas bodo popeljali v bogato kubansko zgodovino.

Drugi teden: Sprostitev v Varaderu

Drugi teden bomo preživeli na eni najlepših plaž na svetu, Varadero. Bivali bomo v all-inclusive hotelu, kjer boste lahko uživali v vseh storitvah in se sprostili brez skrbi. Prav tako bomo obiskali:

 • Varadero City
 • Matanzas
 • Cienfuegos
 • Trinidad

Priprave in prednosti

Pred potovanjem bomo imeli štiri spletna srečanja prek Zooma, da bomo zagotovili popolno organizacijo. Poskrbeli bomo za vse potrebne dokumente in vam ponudili:

 • Prevoze
 • Bivanje
 • Osnovne ekskurzije
 • Vodnika na voljo 24 ur na dan

To neverjetno potovanje poteka vsako leto februarja. Ne zamudite priložnosti za to edinstveno pustolovščino. Kontaktirajte nas za več informacij in ugotovite, kdaj je naša prva predstavitev potovanja!

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>