kubanski črni fižol-recept

kubanski črni fižol-recept

Je ena izmed najljubših jedi na Kubi. Riž za to jed je riž s kratkimi zrni v Valenciem, isti kot za paello. Za razliko od tega se tradicionalni žafran ne uporablja, temveč namesto njega uporabljajo Achiote Petróleo, ki daje rumeno barvo.

SESTAVINE

 

  • 1/2 skodelice oljčnega olja za cvrtje
  • 8 piščančjih stegen ali stegen (nog) s kožo
  • 1 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 2 žlički mlete kumine
  • 1 velika čebula, mleto
  • 1 velika rdeča paprika, sesekljana
  • 4 stroka česna, mleto
  • 2 skodelici piščančje juhe
  • 1 konzerva (8 oz.) Paradižnikove omake
  • 1/2 čajne žličke začimbe Bijol®
  • 1 lovorjev list
  • 2 žlički origana
  • 2 skodelici riža
  • 1/2 skodelice zamrznjenega zelenega graha

 

POSTOPEK

  • V večji lonec na zmernem ognju dodamo olje in na obeh straneh dušimo piščanca do zlate barve. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem kumine. Odstranite piščanca, ko je izgubil maščobo.
  • V istem loncu, v katerem ste pražili piščanca, na srednjem ognju dušite čebulo in rdečo papriko, dokler čebula ne postane prosojna. Dodamo strt česen in med pogostim mešanjem kuhamo še minuto ali dve.
  • V isti lonec dajte piščanca in dodajte juho, paradižnikovo omako, bijol, lovorjev list, origano, kumino, sol in poper. Dodamo riž in dobro premešamo, dokler ni popolnoma potopljen. Kuhamo do vrenja in ogenj znižamo. Ko riž vpije nekaj tekočine, pokrijemo in dušimo približno 30 do 45 minut oziroma dokler riž ni popolnoma kuhan.
  • Dodamo zamrznjeni grah v zadnjih petih minutah kuhanja.

DOBER TEK:)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.