fbpx

kubanski črni fižol-recept

kubanski črni fižol-recept

Opomba:
Med najpogostejšimi jedmi kubanske kuhinje je črni fižol. To okusno enolončnico na otoku pripravljajo na več načinov, v nekaterih regijah, v vzhodnem delu države, dodajajo zelenjavo, kot so krompir, malanga in trpotec. Na zahodu običajno dodajajo liste koriandra.
Sestavine:
250 g črnega fižola
4 ají cachucha (ali 2 zeleni papriki)
1 čebula
4 stroki česna
2 lovorjeva lista
1,5 litra vode
Olivno olje
1 žlica soli
1 čajna žlička sladkorja
1 ščepec origana, kumina, poper
1 brizg kisa
Porcije:4
Navodila:
Korak 1

Fižol prej vsaj 5 ur namočimo
Papriko narežemo na velike in majhne koščke
Čebulo sesekljamo in strt česen
Fižol stresemo v lonec na pritisk, dodamo vodo in dodamo največje kose paprike ter 2 lovorjeva lista.
Kuhajte 30 minut na srednje močnem ognju.
2. korak

Prepražimo čebulo, nato dodamo majhne koščke paprike ají cachucha do zlato rjave barve, dodamo česen in pražimo še eno minuto.
Sofrito vlijemo v fižol in dodamo žlico soli, ščepec mlete paprike, žličko kumine, žličko origana in sladkor. Dobro premešajte in dodajte kanček kisa. Nato pokrijte in kuhajte 30 minut. Ko se fižol zgosti, dodajte žlico olivnega olja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja