Chicharritas ali mariquitas je jed kubanske kuhinje, služijo kot okras za meso ali ribe. Uporabljajo se tudi za pripravo kakšne juhe. Moja kubanska prijateljica Conchi mi je dala recept za juho s pikapolonicami, ko jo pripravim, objavim recept.
Sestavine
15 minut
2 porciji
1 moški zeleni trpotec
gladko olje
Korake recepta
1. Korak
Banano olupimo in narežemo na zelo tanke rezine, po možnosti z lupilcem za mandolino ali krompir.
2. korak
V manjši ponvi ali kozici segrejte obilo olja, da jih naredite v majhni količini, da postanejo hrustljavi.
3. korak
Ko se olje segreje, dodajte rezine banane in jih ločite z vilicami. Pustimo, da se z obeh strani rahlo zapečejo, predvsem pa so hrustljavi.
4. korak
Ko jih poberemo iz olja, jih položimo na kuhinjski papir, da spustijo odvečno olje. Morate jih dati narazen. Lahko jih solimo, sladkamo ali jemo kar takšne.