Opis tečajev

Plesni klub Soy Cubano vam omogoča spoznati in uživati najbolj vroče ritme kubanske salse in drugih latinskoameriških plesov.
Cilj plesnega kluba Soy Cubano je rekreacija in zbiranje članov, ki si želijo bolje spoznati del sveta, kjer sta t.i. svobodni ples, glasba in sproščenost poglavitni dejavniki za preživljanje prostega časa.

Plesi v paru:

Salsa: ples v dvoje, kjer se izvaja osnovni korak v kombinaciji z več kot 30 obrati vključenih v program.
Kubanski stil salse: kubanska salsa je sproščen ples, kjer se moški giblje okoli ženske in jo tako popolnoma nadvladuje.
Rueda de casino: potrebno je poznati osnovne korake kubanske salse. Pari so razvrščeni v krog, kjer na ukaze vodje skupine izvajajo korake in menjavajo pare.
Bachata: bachata je romatičen, počasnejši ples iz Dominikanske republike. Je odlična kombinacina skupaj s salso na plesnih vecerih. Enosatven ples, katerega se lahko pleše tako v paru kot solo v animaciji.
Kizomba: kizomba je počasen ples v čutnem ritmu, ki izhaja iz Afrike - Angole. Zelo senzualen ples v paru, značilen po izrazitem gibanju dame, a kljub temu po odločnem vodenju plesalca.

Solo vadba:

Power latino: začetek je osnovni korak, ki se nadaljuje v zahtevnejšo koreografijo skupinskega plesa z različnimi obrati, gibi rok in pasu. Za popestritev skupinskega plesa vključuje tudi ritme ostalih latinskoameriških in karibskih plesov, kot so merengue, cha cha, conga, mambo, cumbia, bachata, kizomba …
Power Latino show: na pobudo naših članic, katere že vrsto let obiskujejo POWER LATINO vadbo, smo tako oblikovali vadbo POWER LATINO SHOW. Poudarek je predvsem na stilu, obnovi starejših koreografij in utrjevanju že znanih. Ideja je v tem, da bi izoblikovali skupino deklet, ki bi predstavljale Plesni klub Soy Cubano.